Aquasziget, Esztergom

Élményfürdő

A Finta József Ybl- és Kossuth díjas építész által épített Aquasziget Esztergom egyedülálló fürdőzési lehetőségeket kínál. A vendégek kikapcsolódását az Élményfürdő, a Wellness Világ, fitness terem, maszázs biztosítja.

A fürdőben két különleges pihenő helyiség is található, amely garantált testi-lelki felüdülést nyújt. Az Aquaszigeten számos baba-mama szolgáltatás is igénybe vehető, valamint fitnesz és sportolási lehetőségek is biztosítottak.

Esztergom látnivalók

Geoda Interaktív Ásvány- és Őslénykiállítás

A Geoda magán tulajdonban lévő múzeum, ahol egy vezetett túra és foglalkozás keretén belül meg lehet ismerni a kiállított ásványokat és őslény maradványokat. A résztvevők kipróbálhatják az aranymosást és az ékszerkészítést is. Kisiskolás, óvodás gyerekeket gyakran visznek el a pedagógusok a Geodába és ezek a gyerekek általában alig várják, hogy visszamehessenek. Felnőttek számára is egy élmény ott lenni.

Esztergom várszínház

Esztergomi Várszínház

Az Esztergomi Várszínház 1990 óta működik rendszeresen, folyamatosan, megszakítás nélkül; évadja júniustól augusztus végéig tart, nagy részben hétvégi előadásokkal. Az előadások a szabad ég alatt zajlanak, de eső esetén a királyi vár nagytermébe tudják áthelyezni a műsort. Augusztus 15. és 20. között a Várszínház szervezi a Bazilika előtti nagyszínpadon bemutatásra kerülő előadásokat is.

Palatinus tó, Esztergom

Palatinus-Tófürdő

A 840 méter hosszú és 350 m széles Palatinus tó Dorog és Esztergom határán fekszik. Ez a mesterségesen kialakított bányató a nyár folyamán a helyi lakosok kedvenc fürdőhelyévé válik, de sok külföldi is gyakran ellátogat ide.

Kristálytiszta vize, homokos partja, az árnyas pihenőhelyek, büfék kellemes időtöltést biztosítanak az ide látogatóknak mind a fizetős, mind pedig a szabad strandolásra kialakított szakaszokon. A tavon lehet vitorlázni, búvárkodni, a partján kemping is működik. A Dorog felé eső partszakaszon szorosan összefüggő üdülők sora jellegzetes látványt nyújt.

Esztergom szállás

Evezés a Dunán

Az Esztergomi Kajak-Kenu Sportegyesülettől bérelt hajókkal a 20 km hosszúságú holtágban vagy a Nagy-Duna nyújtotta páratlan látvány közepette kapcsolódhatunk ki. A  holtág számos szakasza védett, s akár fürdőzni is megállhatunk. Az Egyesület vezetett túrákat is tart.